Satsa på riktig förvaltning av bostadsrättsföreningen

Du bor i en bostadsrätt och vill vara säker på att din lägenhet verkligen kommer att öka i värde. Då ska du och de andra bostadsrättsinnehavarna överlåta förvaltningen av föreningen till Nabo. Du får professionell förvaltning av bostaden, medan du kan fokusera på att läsa och skriva böcker.

Professionell förvaltning av bostadsrättsföreningen

Du har säkert läst om vad som hände med bostadsrättsföreningen i Malmö, som gick i konkurs då den i sköttes på rätt sätt. Det är det sista du vill ska hända med din bostad. Bland det viktigaste är just ekonomisk och juridisk förvaltning, liksom att fastigheten praktiskt sköts om på bästa sätt. För att din bostad ska öka i värde är det viktigt att hela fastigheten är i bästa skick och att ekonomin är i ordning. Då blir bostaden mer attraktiv på marknaden, även ur ett rent säkerhetsperspektiv. Det känns nämligen tryggare för er som bor i fastigheten och för gäster som besöker er när allt tas om hand på rätt sätt. Det är många som anlitar Nabo för både ekonomisk förvaltning och skötsel av hela fastigheten. Det är en trygghet för er som äger bostäder och ni minskar risken att det uppstår problem som ni egentligen skulle ha kunnat förebygga.

Fokusera på litteratur

När ett extern företag sköter om själva bostadsrättsföreningen kan du fokusera på vad som verkligen intresserar dig, till exempel litteratur. Vare sig du skriver själv eller bara njuter av att läsa är det ett intresse som tar tid. Det tar timmar att komma igenom en riktigt bra bok och då vill du inte lägga din fritid på saker som bara är stressande, som hur bostaden ska skötas om på bästa sätt.

Skapa en skön läshörna i lägenheten

För att verkligen njuta av litteratur kan du skapa en skön läshörna i din bostad. Det är härligt att ha en fåtölj eller soffa där du verkligen kan njuta av bra böcker. Inred din hörna eller läsrum med en eller två sköna sittplatser. Fåtölj med fotpall är riktigt skönt att sitta och läsa i, liksom en bekväm soffa. Sedan behöver du en bra läslampa så att du ser bra när du läser. Sätt i en lagom stark lampa. Du kan experimentera med ljuset för att se var lampan bör stå och hur starkt sken som blir bäst. Bredvid din sittplats behöver du också ett litet bord där boken du läser för tillfället ligga.

Om du har nog med plats är det trevligt att ställa dit en bokhylla där du kan ställa in dina favoritböcker. Som bokmal har du säkert redan en eller flera stora bokhyllor. Vid läshörnan är det fint att ha en liten mindre bokhylla som går i samma stil som fåtöljen eller soffan, så att det ser enhetlig ut.

Rekommenderade artiklar