Läs böcker inför högskoleprovet

Att läsa en bra bok kan transportera dig till andra världar, lära känna människor du aldrig skulle ha träffat och ingjuta känslor som du aldrig skulle uppleva. En bok är också det bästa sättet att skaffa kunskap om världen och förbereda sig inför livet som student. Inte minst kommer du att prestera bättre på högskoleprovet och öka dina chanser att bli antagen till din drömutbildning.

Bli medlem på Högskoleprovguiden

För att ytterligare öka dina chanser kan du kombinera läsning med ett medlemskap på onlineutbildningen Högskoleprovguiden. Högskoleprovguiden är en komplett och unik utbildning som gör dig till expert på högskoleprovet genom övningsuppgifter, guider, videor och förklaringar till tidigare högskoleprov. Här kan du välja mellan ett vanligt gratismedlemskap och ett VIP-medlemskap där personlig coach och skräddarsytt studieupplägg ingår. Som gratis medlem har du tillgång till över 9000 övningsuppgifter och 300 uppgifter med förklaring. Men som VIP-medlem får du över 19 000 övningsuppgifter och över 19 000 uppgifter med förklaring.

Klara av det verbala provpasset

Precis som Högskoleprovguiden tar upp består högskoleprovet av åtta delprov fördelat på två typer av pass, varav ett av dessa är det verbala provpasset med följande fyra delprov:

  • Ordförståelse (ORD).
  • Svensk läsförståelse (LÄS).
  • Meningskomplettering (MEK).
  • Engelsk läsförståelse (ELF).

Genom att läsa böcker regelbundet och skaffa ett VIP-medlemskap på Högskoleprovguiden kommer du att klara av dessa delar som en dans.

4 fördelar med att läsa

Fyra av de främsta fördelarna med att läsa böcker som du har nytta av på det verbala provpasset är:

1. Förbättrar koncentrationen – För att förstå texter och berättelser krävs koncentration under en längre stund.

2. Förmedlar kunskap – Den kanske mest uppenbara fördelen med läsning är att det ökar din kunskap om olika ämnen.

3. Tränar hjärnan – Läsning stimulerar hjärnan och kräver att du kopplar olika saker du läser för att inse textens mening.

4. Utökar ordförrådet – Du blir bekant med många nya ord och fraser.

Rekommenderade artiklar