De bästa platserna att skriva en bok

Drömmer du om att bli författare? Då är du inte ensam. Konkurrensen är knivskarp och det krävs att ditt bokmanus sticker ut ur mängden för att förlagen ska överväga att ge ut det. För att lyckas med det behöver du först hitta en plats där du kan koncentrera dig och där du hittar skrivlusten. Här hittar du de bästa tipsen.

Hyr kontor eller coworkingplats

Många nya författare tror att det är möjligt att skriva en bok på vilken plats som helst. Det finns en romantiserad bild av författare som skriver på tåget, kafé eller mitt ute i naturen. Dessa platser kan säkert vara bra att besöka för att få inspiration, men de ger sällan de perfekta förutsättningarna för produktivt arbete. Det finns många seglivade myter om författare som skrivit bestsellers på kaféer och liknande, men i verkligheten krävs det ofta lugn och ro. Att skriva en bok är ett jobb som andra och kräver därför goda arbetsförhållanden. Därför bör du hyra kontor eller coworking hos Helio i Stockholm eller Malmö. Här får du en flexibel arbetsplats där du själv väljer om du vill ha coworking, det vill säga en plats i ett öppet kontorslandskap, eller ett eget kontor. När du blir medlem hos Helio ingår även frukt, kaffe, WIFI, föreläsningar och event. Det är ett perfekt alternativ för författare, egenföretagare och frilansare.

Besök inspirerande platser

För att få till ett levande och trovärdigt bokmanus krävs det ofta att du besöker platser som påminner om bokmiljön. Boka in resor som passar ditt bokmanus. Ibland behöver du inte resa långt bort för att hitta inspirationen. Ibland kan staden du bor i bjuda på den inspiration som krävs. Ta bussen, gå till din lokala pizzeria, besök en park eller annat som passar just din bok. Ha ett öppet sinne och låt intrycken flöda.

Lycka till!

Rekommenderade artiklar