Få råd med ditt bokintresse

Det finns möjlighet att läsa och lyssna på böcker helt gratis om du lånar dem på biblioteket. Men många som har ett intresse för böcker vill äga sina böcker, vilket kan bli en dyr historia. Om du vill köpa böcker men inte har ekonomin för det finns det flera saker du kan göra för att få ihop extra pengar.

Lämna in till en pantbank

Hos pantbanken har du möjlighet att lämna in smycken av äkta silver eller guld. Du får betalt för exempelvis halsbandet så snart som de har mottagit ditt brev och värderat smycket. Du kan själv välja om du vill acceptera det erbjudande du får eller inte. Om du väljer att acceptera erbjudandet får du vanligtvis pengarna på ditt konto redan samma dag. Därefter kan du springa iväg till närmaste bokhandel eller lägga en beställning över nätet och snart få hem de böcker du längtat efter.

Det är enkelt och smidigt att använda en pantbank. Då den är helt digital behöver du inte besöka en fysisk pantbank. För att använda en digital pantbank går du in på pantbankens hemsida där du fyller i ett formulär med dina uppgifter för att beställa hem en pantpåse. I pantpåsen lägger du sedan i smycket, eller smyckena, och skickar tillbaka det till företaget. Det är helt gratis att beställa påsen och det är också gratis att använda tjänsten.

Det som kan vara bra att ha i åtanke är att smycket ska vara äkta, vilket du kan ta reda på att det är genom att hitta en kontrollstämpel eller värdepapper.

Rekommenderade artiklar